Goedkoop & Mooi resultaat

Spuitwerk

Het spack spuiten is een relatief goedkope manier om de muren te stucen en te voorzien van een kleur en structuur. Deze methode kan zowel op de muren als op een plafond prima worden toegepast. Er zijn specialistische spack spuiters die u hierbij kunt inschakelen om voor een goede prijs een mooi resultaat te krijgen. Zeker een wandafwerking waar u over na kunt denken.

 

Wat is spack spuiten?

Spack is een pasta welke kalk en kunsthars bevat. De spack wordt door middel van een machine op de muur gespoten, hierdoor is de naam spack spuiten ontstaan. Allereerst wordt er een meslaag aangebracht die als ondergrond dient voor de volgende laag. Oneffenheden worden weggewerkt waardoor de tweede laag beter tot zijn recht komt. De tweede laag is de afkorrellaag. Deze laag is uiteindelijk diegene die zal worden gezien op de muur of op het plafond. De spacks spuiter kan diverse korrel groottes aanbrengen, van grof tot fijn, afhankelijk van uw wensen.

 

Spackspuitwerk prijs

Als u maar een beperkt budget heeft om uw muren en plafonds een opknapbeurt te geven lees hier dan eens de mogelijkheden en kosten van spackspuitwerk. De prijs van spackspuitwerk begint al vanaf € 6 per m². Doordat de werkwijze van spackspuiten geheel anders is zijn de prijzen van spackspuitwerk veel lager dan die van andere soorten stucwerk. Spackspuitwerk wordt namelijk machinaal aangebracht waardoor de stucadoor een stuk efficiënter te werk kan gaan. Zoals wij hierboven hebben aangegeven kunt u er voor kiezen om spackspuitwerk in kleur of in wit te laten spuiten op uw muur of plafond zowel in een nieuwbouw als oudere woning.

 

Wat is spackspuiten

Omdat u nu alle informatie heeft gelezen van de m2 prijs van spackspuitwerk is het misschien ook wel handig om te weten wat spackspuiten nu precies inhoud. Tijdens het het spackspuiten wordt er met een spackspuitmachine op hoge druk een laagje pleisterwerk aangebracht op de muren en plafonds. Dit kan zowel met een fijne of grove korrel.

Het spackspuitwerk wordt altijd in twee lagen aangebracht mits de ondergrond zeer glad en wit is, dan kan er ook een laag gespoten worden.

  • Meslaag: Met deze eerste laag word uw muur en plafond egaal en glad gemaakt. Kleine gaatjes worden hierdoor weggewerkt.
  • Afkorrellaag: Met deze laag wordt de eindafwerking bepaalt en de eindstructuur (korrelgrootte) van het spuitwerk.( Grof of fijn )

Spackspuiten is toepasbaar op vele ondergronden zoals beton, gibo muren, gipsplaten en overschilderbaar met latex muurverf. Spackverf wordt standaard geleverd in het wit, maar kan in in honderden verschillende kleuren worden gemengd dit kan worden gerold of gespoten met de airless verfspuit.

Leest u eens meer informatie over verfspuiten op deze pagina.

 

Spackspuiten wanden en plafonds.

De standaard kleur is wit maar ook lichte natuur tinten en een ruime keuze uit een kleurenkaart is mogelijk. Ook de gewenste structuur, van grove tot fijne korrel is u keuze. Spuitwerk wanden kan toegepast worden op verschillende ondergronden zoals beton, stucwerk en gibo blokken. Het zelfde geld hier voor spuitwerk plafond. Spackspuitwerk wordt veelal in nieuwbouwwoningen toegepast. Spuitwerk in een nieuwbouwwoning is vaak wit en fijn afgespoten. Indien gewenst, kunt u het altijd laten overschilderen met latex muurverf. Het uitdrogen neemt ongeveer twee dagen in beslag indien u de ruimte voldoende ventileert.

 

Uitstraling bepalen

Als u uw muren en plafonds wilt spackspuiten dan kunt u zelf de uitstraling van spackspuitwerk bepalen. Spack is een gladde pasta die door een hoge druk compressor als een korrelstructuur wordt aangebracht op uw wanden of plafond. U kunt zelf de korrelgrootte en dikte bepalen van een grove tot fijne korrel. Als u van een standaard muur houd kies dan voor wit spackspuitwerk. Als u de muren juist wilt laten opvallen dan kunt u er ook voor kiezen om te laten spackspuiten in kleur met een wat grovere structuur. Iedere kleur is mogelijk bij spackspuitwerk. Ook is het makkelijk om het wat oudere werk gemakkelijk over te verven. Door een goede voorstrijk aan te brengen hecht de nieuwe latexverf prima op het oude spackspuitwerk.

 

Ondergrond voor het spuiten van spack

De ondergrond voor het spuiten van spack moet stof en vetvrij gemaakt worden en deze dient ook vlak te wezen zodat er geen hobbels en kuilen kunnen ontstaan na het spuiten van spack. Als de ondergrond wel vlak is maar er zijn bijvoorbeeld losse verflagen aanwezig dan is het belangrijk toch een voorstrijkmiddel te gaan gebruiken.

 

Voorbereiding

Als u uw muur wilt laten spackspuiten dan is het voorbereiden erg belangrijk. De voorbereiding bestaat namelijk uit 2 belangrijke aspecten:

  • Het afplakken van de ruimte
  • Het voorbehandelen van de ondergrond

 

Voorbehandelen

Het aanbrengen van een spacklaag is vrij dun dus een vlakke en gladde ondergrond is hiervoor wel vereist. Kleine beschadigingen en oneffenheden worden wel door de eerste meslaag weggewerkt maar grote gaten helaas niet. Als uw muur of plafond flink beschadigt is dan zal de stucadoor deze eerst opnieuw moeten uitvlakken en egaliseren met nieuw stucwerk. Als u last heeft van nicotineaanslag, roet, vocht, of andere vlekken in uw muren en plafonds dan zal de stucadoor deze eerst moeten voorbehandelen met een primer zodat deze vlekken niet meer zichtbaar zullen worden door de het nieuwe spackspuitwerk.

 

Afplakken

Het afplakken van een woning is vaak net zoveel werk als het opnieuw stucen van een woning. U moet er natuurlijk niet aan denken dat uw ramen en deuren onder de kleine spikkeltjes komen te zitten. Een stucadoor zal zowel de ramen, deuren, kozijnen en vloeren zorgvuldig afplakken met het desbetreffende afplakmateriaal wat hij bij zich heeft.

 

Voordelen van spackspuitwerk

De voordelen die spackspuitwerk met zich meebrengen hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

  • Spackspuiten is goedkoper dan traditioneel stucwerk
  • Het kan meteen in de desbetreffende kleur gespoten worden
  • Spackspuitwerk geeft u wand of plafond een structuur naar u keuze

Contact

Adres

Johan Hieronimus Huijssenstraat 14
4336 AH Middelburg

E-mail

Telefoon